🛒 Doprava zdarma na výdajné miesto od 30 € • Na adresu od 80 €

Sibaritascrème – čerstvý plesnivý syr z ovčieho mlieka

Kód: 11025
Neohodnotené
€9,02
SKLADOM
Môžeme doručiť do:
9.12.2025

Popis produktu

Sibaritascrème je jemný čerstvý plesnivý syr vyrobený zo 100 % ovčieho mlieka, vytvorený v spolupráci s uznávaným šéfkuchárom Javierom Peñom. Ide o exkluzívny produkt z línie „Alma Libre“, ktorý patrí k tomu najlepšiemu, čo Manzer ponúka. Syr dozrieva približne 15 dní a vyznačuje sa krásnou bielou plesňovou kôrkou a krémovo bielou pastou. Na prvý pohľad pôsobí sviežo a čisto.

Aroma a textúra

Vôňa je jemná, pripomína čerstvé mlieko, pastvinu a ľahkú mliečnu zrazeninu. Textúra je vrstvená – povrch je jemný a hebký vďaka plesni Penicillium candidum, stred je pevnejší a príjemne pružný a jadro je extra krémové, doslova sa rozplýva na jazyku.

Chuť

Delikátna, čistá a harmonická. Chuť je smotanová, jemne kvetinová, s elegantným dozvukom. Ide o modernú interpretáciu syrov typu brie/camembert v jedinečnej kombinácii s ovčím mliekom, ktorá dodáva intenzívnejší charakter a väčšiu hĺbku.

Odporúčania k podávaniu

Najlepšie chutí pri izbovej teplote. Výborne sa hodí k čerstvej bagete alebo rustikálnemu chlebu, k hruškám, figám či orechom a skvelo dopĺňa ľahšie biele vína aj jemnejšie červené. Je ideálny ako súčasť darčekových setov alebo ako špeciálna gurmánska lahôdka.

Technické údaje

Zrenie: cca 15 dní
Formát: 225 g (dostupné aj v darčekovej krabičke)

 
 
 
 

Detailné informácie

Podrobný popis

Detailný popis produktu

Sibaritascrème – čerstvý plesňový syr z ovčieho mlieka

Zloženie: Pasterizované ovčie mlieko, soľ, syridlo, mliečne kultúry (MLIEKO), stabilizátor E-509. Môže obsahovať stopy vajec. Jedlá kôrka. Pôvod mlieka: Španielsko.

Alergény: Obsahuje MLIEKO. Môže obsahovať VAJCIA.

Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 1195 kJ / 288 kcal | Tuky 24,2 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 17,8 g) | Sacharidy 1,1 g (z toho cukry <0,5 g) | Bielkoviny 16,5 g | Soľ 1,00 g


Skladovanie a konzumácia

Syr uchovávajte pri teplote medzi 2 až 8 °C. Pred konzumáciou odporúčame syr vybrať z obalu a nechať aspoň 20 minút odpočívať pri izbovej teplote (cca 20 °C), aby sa naplno rozvinuli jeho chute a arómy.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola

Vstupujete na stránky s predajom alkoholu.

Kliknutím na tlačítko "Vstúpiť" prehlasujem: