€7,98
Popis
Intenzívna čerešňová farba. Otvorená, zrozumiteľná a príťažlivá vôňa: červené bobuľové ovocie s náznakmi balzamických tónov, zeleniny a kávy. Chuť je hladká, ovocná, dobre štruktúrovaná a svieža, s dlhotrvajúcim doznievaním.
Výroba
Po odstopkovaní sa celé bobule bez drvenia presúvajú do fermentačných nádrží s objemom 5000 litrov, kde najskôr prebieha studená macerácia počas 3 dní. Alkoholové kvasenie prebieha v otvorených kvasných nádobách za použitia selektovaných kvasiniek. Kvasenie trvá približne 17 dní, s jemným prečerpávaním a kontrolou teploty a hustoty muštu. Následne prebieha jablčno-mliečna fermentácia prirodzeným spôsobom (bez pridania baktérií mliečneho kvasenia) pri teplote 20 °C počas 30 dní. Víno sa potom oddelí od kalov a bez čírenia, filtrácie alebo studenej stabilizácie sa presúva do ďalších nádob na zrenie. Po krátkom čase zrenia sa víno ľahko prefiltruje a plní do fliaš.
Terroir
Vinice sa nachádzajú na pôdach z hnedého vápenca vo výške nad 800 metrov nad morom. Výnos je nízky – maximálne 4000 kg na hektár.
Odporúčanie ku konzumácii a párovaniu
Toto elegantné, svieže a ovocné víno je ideálnym spoločníkom k jedlám z bieleho mäsa, napríklad k pečenému kurčaťu, morke alebo jemne pripravenému bravčovému. Skvele sa hodí aj k jedlám s grilovanou zeleninou, hubami alebo ľahko koreneným stredomorským špecialitám. Vďaka svojej sviežosti a jemným balzamickým tónom si výborne rozumie aj so syrmi s bielou plesňou alebo jemne vyzretými syrmi. Odporúčame podávať pri teplote 14–16 °C, aby vynikla jeho ovocnosť a šťavnatosť.